Utveckling är drivkraften - C3C - Concrete m3 Constructions

C3C Engineering

Utveckling är drivkraften

Växjöföretaget C3C har växt stadigt sedan starten 2008. Nu väntar nya utmaningar efter den första tillväxtresan. VD Marcus Richardson har gått Almis projekt VÄX. Han tror på fortsatt tillväxt genom fokus på kärnverksamheten och att hitta nya möjligheter.

Marcus Richardson startade C3C Engineering AB 2008. Idén var att tillsammans med utvalda samarbetspartners leverera de allra bästa lösningarna inom prefabricerade betongprodukter. Idag satsar C3C stort på bland annat utveckling av blocksystem och har ett 50-tal egna varianter av block som tillverkats runt om i Sverige och Norge.

Kunderna finns inom återvinning, infrastruktur, industri, VA och bygg. Trots att C3C är ett litet företag lyckas man ofta få de stora projekten.

-Att vi lagt ut vår produktion på många olika ställen gör att vi kan vara flexibla och alltid välja den mest optimala lösningen för kunden. Det gör också att vi kunnat skapa ett brett kontaktnät och vi har idag många samarbetspartners. Vi letar ständigt efter nya produkter och möjligheter att hitta lösningar tillsammans med våra partners, berättar Marcus Richardson.Expansivt företag

Företaget har växt succesivt sedan starten och hade 2015 en omsättning på 60 miljoner. Men tillväxt har aldrig varit ett självändamål.

-Vi drivs av nytänkande, att bryta ny mark och utvecklas. Vi vill vara unika, ha kul och attrahera de bästa medarbetarna. Det är det som tar oss framåt. Vi frågar oss ständigt om vi vill växa mer. Det enkla svaret är att vi måste växa för att utvecklas och jag tror inte någon av oss skulle vilja jobba kvar här om vi inte hela tiden tog oss an nya utmaningar.

Marcus Richardson kom i kontakt med Almi redan i starten och fick då bland annat hjälp av en rutinerad mentor som byggt upp flera bolag framgångsrikt. Mentorn är än idag med och stöttar i flera frågor. Nu har Marcus gått VÄX, Almis program för snabbväxande företag och fått lära sig mycket om fokus.

-Att tappa fokus är en typisk riskfaktor när ett företag växer. Vi vill mycket och det blir lätt lite spretigt. Vi har insett att vi måste fokusera tydligare på vår kärnverksamhet för att fortsätta växa stadigt.

-Programmet har varit väldigt lärorikt överhuvudtaget och hållit hög kvalitet rakt igenom. Det är lyxigt att få tillfälle att lyfta fram sina egna utmaningar och få dem belysta av andra vassa företagare och vi har fått många bra tips. Almi hade verkligen lyckats sätta ihop en grupp med bra dynamik och vi kommer fortsätta träffas i gruppen framöver.

Att delta i VÄX har fått Marcus att avsätta tid för reflektion över framtiden och hur C3C ska fortsätta växa.

-Att klara den första tillväxtresan är oftast inte så svårt som att sedan fortsätta växa på ett positivt sätt. Nu har vi fått bra stöttning i hur vi ska jobba vidare för att skapa något unikt som fortsätter att utvecklas bra.

 

Text: Almi, Växarena 2016
Bild: Mats SamuelssonLäs fler C3C Stories arrow_forward

 • Företag: C3C Engineering AB
 • Ort: Växjö
 • VD: Marcus Richardson
 • Deltagit i: VÄX 1


Sju tips för snabbväxare!

 • 1. Är timingen rätt?
 • 2. Våga vara och göra annorlunda
 • 3. Organisera verksamheten för tillväxt
 • 4. Ha koll på din ekonomi
 • 5. Fokusera på det du är bra på
 • 6. Ha en tydlig vision och arbeta målstyrt
 • 7. Skapa drivkraft hos personalen

Mer om C3C