Nyhetsarkiv - C3C - Concrete m3 Constructions

Nyheter

På C3C Engineering berättar vi löpande om sådant som händer hos oss och i vår omvärld. Här hittar du alla nyheter från C3C Engineering.

Eric är ny produktionsansvarig: "Vi har ett supersystem"

C3C Engineering förstärker nu bolaget med en ny produktionsansvarig. Han heter Eric Hartonen och ska utveckla C3C:s växande produktionsteam, och även stärka samarbetet med alla producenter.

Rasmus Lönnborg ska leda arbetet kring logistik och transporter

Rasmus Lönnborg är C3C Engineerings nya logistikansvarige. Han kommer från företaget DVS Road där han länge arbetat med transportledning, terminalhantering och lager.

TVÅ NYA PROJEKTLEDARE – NICKLAS SVENSSON OCH ANTON KINDESKOG

Med två nya medarbetare på plats satsar C3C nu vidare med full kraft inom sektorerna för Energi & miljö och Infrastruktur. Det är Nicklas Svensson och Anton Kindeskog som förstärker organisationen.

"Risken var att hela toppstugan skulle rämna"

När regnet vräkte ner sommaren 2023 behövde Idre Fjäll snabbt utöka sitt ras- och skredskydd. C3C åkte direkt till Idre och byggde upp en mur av 193 block som säkrade anläggningens toppstuga.

Trygga hösten med C3C Beredskap

Hur skyddar vi samhället vid extremt väder? Frågan blev extra aktuell denna sommar som startade med extrem värme följt av kraftiga regnskurar och storm.

Träffa oss på Landsbygdens Sommarmöte

Den 26 augusti 2023 är det dags för Landsbygdens Sommarmöte i Hylletofta utanför Sävsjö. C3C Construction finns på plats och visar upp sina hållbara lösningar för lantbruk.

Topp 10 - våra största producenter av returbetong

Varje år tar C3C Engeneering hand om cirka 45 000 ton returbetong. Det är betong som annars skulle gått på deponi men som istället fylls i våra formar och får en ny historia någon annanstans.

Möt oss på Borgeby fältdagar

C3C finns på plats under Borgeby fältdagar 28-29 juni 2023 i Bjärred. Där berättar vi mer om våra byggnader inom lantbruksområdet. 

C3C växlar upp inom lantbruksbyggnader

Vi erbjuder robusta och flexibla byggnader med massor av användningsområden inom lantbrukssektorn. Spannmålslager, gödsellager, djurstall eller planlager – möjligheterna är många.

Muren vid Lagan skyddade mot översvämning

I januari och februari 2020 steg vattennivåerna i ån Lagan kraftigt. I media rapporterades om att mer regn var på väg och SMHI varnade för höga strömhastigheter där utsatta byggnader kunde drabbas av skador.

“Både vi och Räddningstjänsten kunde konstatera att C3C:s block hindrade elden”

När återvinningsanläggningen Lilla Nyby började brinna, stod C3C:s block stabilt kvar och hindrade eldens framfart. Efter det att släckningsarbetet var över togs snabbt beslut om att C3C:s block framöver skulle skydda hela återvinningsanläggningen.

C3C deltar i IOT-projekt med Linnéuniversitetet

Tekniken med IoT och AI går snabbt framåt. Därför är det extra spännande att C3C Engeneering är ett av fyra företag som deltar i Linnéuniversitetet IoT-labs nya pilotprojekt.

Pehr Strååth ny affärsansvarig för lantbruks- och teknikbyggnader

C3C storsatsar nu på lantbruks-och teknikbyggnader. Pehr Strååth förstärker organisationen som ny affärsansvarig.

Abonnera på samhällsskydd – unik lösning mot översvämning, brand och terror

Med nya C3C Beredskap kan kommuner och andra abonnera på en lösning som skyddar människor, miljö och samhällsfunktioner, mot bland annat höga vattenflöden.

Frans Gamberg ny projektledare på C3C

Frans Gamberg som närmast kommer närmast från Mark och Miljö i Ljungby börjar på C3C som projektledare, främst inom området Bygg och anläggning.

Nya krav på återvinningscentraler efter coronapandemin

Ekobackens återvinningscentral har varit öppen sedan 2020. Sedan coronapandemin bröt ut har besökarantalet på avfallsanläggningarna gått upp med cirka 30 procent, vilket ställer högre krav på att de ska klara av att ta emot många besökare samtidigt.