Nya krav på återvinningscentraler efter coronapandemin - C3C - Concrete m3 Constructions

Ekobackens återvinningscentral

Nya krav på återvinningscentraler efter coronapandemin

Patrik Bladh är avfallshandläggare på Avfallsenheten på Värmdö Kommun och har hand om kommunens återvinningscentraler. - Det är vi på Avfallsenheten på kommunen som är beställare och ansvariga för inköp. Vi ligger under VA-och avfallsavdelningen på Samhällsbyggnadskontoret och ansvarar för kommunens sex återvinningscentraler.

Ekobackens återvinningscentral har varit öppen sedan midsommarveckan 2020. Sedan coronapandemin bröt ut har besökarantalet på avfallsanläggningarna gått upp med cirka 30%, vilket ställer högre krav på att de ska klara av att ta emot många besökare samtidigt. De äldre anläggningarna är oftast inte byggda för den moderna avfallshanteringen. Ytorna i den nya anläggningen är bättre anpassade för att undvika trängsel och köbildning. Här har C3C varit med och byggt robusta materialfickor och en ramp för bättre säkerhet, tillgänglighet och logistik.

Viktigt med flexibla lösningar när lagkrav ändras

- Lösningen från C3C är väldigt flexibel och smidig. Exempelvis så upptäckte vi att vi hade tänkt fel när vi skissade upp materialfickorna för hantering av kylar och frysar. Vi skissade upp hur vi ville att ändringen skulle göras och på några timmar hade C3C sedan flyttat om betongblocken så att de passade våra behov bättre. Det hade aldrig gått med en platsgjuten lösning. - Det är också viktigt med en stabil och säker konstruktion då vi har stora lastbilar och andra fordon som ska lasta av och hämta upp containrar och avfall. Den här lösningen tål lite tuffare hantering och motlastning. Det kommer ständigt nya lagkrav på hur avfall ska sorteras, och det är viktigt att kunna anpassa anläggningen utifrån kraven, säger Patrik. - Våra upphandlade underentreprenörer har såklart också synpunkter för att arbetsplatsen ska vara så bra som möjligt och vi får inte heller glömma alla medborgare som kommer till anläggningen. Smidighet och flexibilitet är viktigt. - Vi har C3C:s lösningar på andra anläggningar också och är alltid väldigt nöjda. Vi kan verkligen rekommendera dem, avslutar Patrik.Läs fler C3C Stories arrow_forward

Smidighet och flexibilitet

"Vi har C3C:s lösningar på andra anläggningar också och är alltid väldigt nöjda. Vi kan verkligen rekommendera dem."

- Patrik Bladh, avfallshandläggare på Värmdö kommun.

  • Uppdrag: Ny återvinningscentral
  • Beställare: Värmdö Kommun


Fler lösningar med C3C Blocksystem