Case Idre Fjäll - C3C - Concrete m3 Constructions

Idre fjäll

Muren som säkrade toppstugan på Idre Fjäll

När regnet vräkte ner sommaren 2023 behövde Idre Fjäll snabbt utöka sitt ras- och skredskydd. C3C åkte direkt till Idre och byggde upp en mur som säkrade anläggningens toppstuga. 

– Trots att det var semestertider var C3C snabbt på plats, och allt gick smidigt, säger Peter Entian, på Stiftelsen Idre Fjäll. 

Idre Fjäll, som är en av svenska fjällens mest besökta anläggningar, startade sitt samarbete med C3C hösten 2022. Då var det toppstationen på den nya gondolliften som behövde skyddas från framtida eventuella ras och skred, och C3C byggde en åtta meter hög och fyrtio meter lång stödmur runt stationen som ligger precis intill anläggningens toppstuga, även kallad Utsikten. 

“Risken var att toppstugan skulle rämna”

Sommaren 2023 hörde Idre Fjäll av sig till C3C igen. Det hade regnat extremt mycket dygnet mellan 30 juni och 1 juli och väderprognosen visade att ännu mer nederbörd var på väg. På anläggningen var man oroliga att marken runt toppstugan skulle ge med sig. Därför behövde de snabbt få upp en mur även där. 

– Det blev bråttom – risken var att hela toppstugan skulle rämna. Vi hade lärt oss mycket från det förra arbetet med C3C och visste att det var den bästa lösningen att kontakta dem igen, skillnaden var att det nu var ännu mer akut, säger Peter Entian. 

Tittar på lösningar för skidskyttearenan

Två dagar efter samtalet levererades blocksystemet och började byggas upp till ännu en stödmur. Korta leveranstider och snabba beslut gjorde det möjligt. En vecka senare var muren klar.

– Vi är väldigt nöjda med hur allting gick och nu tittar vi på ytterligare projekt. Framför allt handlar det om vår skidskyttearena, där vi på grund av ett nytt regelverk kommer behöva bygga en annan sorts mur bakom skyttemålen, och vi måste troligen även förändra ytan där deltagarna ligger och skjuter. Även här vet vi att C3C har bra lösningar, säger Peter Entian.

/

Läs mer om C3C:s samhällsskydd

Med C3C Blocksystem kan vi på kort tid leverera olika typer av samhällsskyddslösningar både förebyggande och för akuta behov. Blocken kan användas till att skydda människor, miljö och viktiga samhällsfunktioner från bränder, översvämningar, utsläpp, snöskred och mycket mer. Skydden, ofta tillverkade av returbetong, kan tack vare vårt unika nätverk av producenter och samarbetspartners tillverkas nära och transporteras en kortare väg till slutkund. Klimatvänligt, ekonomiskt och tryggt – riktigt småländskt smart helt enkelt.

Samhällsskydd

“VI SÅG HUR C3C:S BLOCK HINDRADE ELDEN” fler case:

När återvinningsanläggningen Lilla Nyby började brinna, stod C3C:s block stabilt kvar och hindrade eldens framfart. Efter det att släckningsarbetet var över togs snabbt beslut om att C3C:s block framöver skulle skydda hela återvinningsanläggningen.

– Vi såg under branden hur de C3C-block vi hade stod emot värmen och elden. Vi vet också att de tål hårda stötar och att de är enkla att flytta och bygga om när det behövs, säger Kent Briby, affärsområdeschef Återvinning på Eskilstuna Strängnäs Energi och miljö, ESEM.

Läs mer om branden

Är du intresserad eller vill veta mer?

Hör av dig till av oss så berättar vi mer om våra lösningar. Eller lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Var god och fyll i ditt namn.
Var god och fyll i ditt telefonnummer.
Var god och fyll i din email.

Tack!

Vi hör av oss så snart vi kan!