Wonderwall - C3C - Concrete m3 Constructions

Låt oss tillsammans skapa din Wonderwall!

Med vårt koncept Wonderwall tar du hand om slänter, skärmar av ytor och bullerdämpar i en samlad, eller enskild funktion. Här finns många möjligheter att styra över form, funktion och flexibilitet. Muren anpassas efter miljön och kan byggas upp till tolv meters höjd. Här finns frihet att välja ett uttryck med släta, reliefmönstrade eller pigmenterade block. Integrera växtlighet, trä, solpaneler, ljudabsorbenter eller vad som passar för ditt projekt. Låt behov och känsla styra just din unika Wonderwall!

LÄS MER OM VÅRT NYA KONCEPT!

/

" Alla borde ha en Wonderwall,de vet bara inte om det än :)

Erik Jansson, Projektledare, C3C Engineering AB

Fler referenser

/

Dämpar buller, förbättrar luftkvalitet och uppmuntrar till utforskande och lärande

Låt din stödmur även erbjuda sittplatser och umgängesytor. Nyttja din wonderwall till lärande inom naturområdet genom att fästa in vertikala odlingar eller insektshotell som även främjar den biologiska mångfalden. Betongens yta är ett levande material och vacker som den är om ni frågar oss - Men komplettera gärna med träpanel, ribbor eller stål. Med matrisgjutning som får ljudvågorna att spridas åt olika håll förstärks bullerdämpningen och det reflekteras även mindre ljud tillbaka. För att förbättra luftkvaliteten integreras även växtlighet i - och till murarna.

En mur med många möjligheter

Vad vill ni integrera?
Ljudabsorbenter
Växter
Solpaneler
Insektshotell
IOT
Sittplatser
Umgängesytor
Belysning

Greenwashing eller miljövänliga murar på riktigt?

Vi tillverkar stora delar av vårt blocksystem av returbetong. För 2020 var siffran drygt 40% vilket ger tydliga miljövinster. Vi har ett helt unikt nätverk av samarbetspartners och har idag produktion och lager på över 130 platser, främst i Sverige men också i Norge och Finland. Det betyder kortare transporter och närhet till slutkund. Underhållsfria lösningar med hög livslängd är oftast bra för miljön. Alla våra stödmurar är demonterbara, ombyggnadsbara och kan återbrukas. Stödmurarna är stabila och solida och håller för infästningar av olika slag om man senare bestämmer sig för att exempelvis installera solpaneler eller lägga till växtlighet. Vi jobbar aktivt med att utveckla vårt blocksystem vidare och för att alltid ligga i framkant med innovationer. Ett led i vår strävan efter klimatsmarta och mer långsiktigt hållbara lösningar.

Mer om Wonderwall

C3C Blocksystem
Användningsområden för stödmurar
För park och anläggning
Längs med väg och järnväg
Terrasseringar av markhöjder
För nya bostadsområden
Ersättning för gabioner
I stadsmiljö
För skolgårdar
Längs med gång-och cykelväg


Är du intresserad eller vill veta mer?

Hör av dig till av oss så berättar vi mer om våra lösningar. Eller lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Var god och fyll i ditt namn.
Var god och fyll i ditt telefonnummer.
Var god och fyll i din email.

Tack!

Vi hör av oss så snart vi kan!

Fler lösningar för Stad & Infrastruktur

Terrasserande murar

Använd våra lösningar för att bygga läktare med umgängesytor, stilrena sittplatser och amfiteatrar där betong i kombination med träbeklädnad och växter skapar funktionella och estetiskt inbjudande offentliga miljöer.

Läs mer arrow_forward

Gradänger

Använd våra lösningar för att bygga läktare med umgängesytor, stilrena sittplatser och amfiteatrar där betong i kombination med träbeklädnad och växter skapar funktionella och estetiskt inbjudande offentliga miljöer.

Läs mer arrow_forward

Kaj & Hamn

Vågbrytare, svallvågsskydd, kasuner, badbryggor eller översvämningsskydd? Våra lösningar kan vara prmanenta eller temporära. Med C3C Blocksystem anpassas exponeringsklassen för salt och vind och ger flexibla lösningar för marina miljöer.

Läs mer arrow_forward