Med säkerhet och flexibilitet i fokus - C3C - Concrete m3 Constructions

Eskilstuna Energi och Miljö

Med säkerhet och flexibilitet i fokus

Kent Birby är produktionschef och ansvarar för personal-och produktionsverksamheten i Eskilstuna och Strängnäs. Vi besöker honom på plats på Återvinningsanläggningen Lilla Nyby. Det var efter den stora branden som härjade här i augusti 2017 som Eskilstuna Energi och Miljö fördjupade sitt samarbete med C3C.

- I dialog med räddningspersonal och vår egen driftspersonal kom vi fram till att vi behövde bygga högre och fler betongväggar för att förhindra liknande bränder i framtiden, berättar Kent. Eskilstuna Energi och Miljö gjorde en direktupphandling där C3C vann med bästa anbud.

- Vi hade tidigare jobbat med C3C och var nöjda med samarbetet. Flera leverantörer kan leverera betongblock men få kan hjälpa till med konstruktionen och att specialanpassa former såsom hörndelar. Det var en helhetslösning som vi var ute efter, fortsätter Kent.Vi är redo för framtida utmaningar

- Efter att ha lyssnat in både Brand & Räddning och vår egna driftspersonal konstruerade C3C de nya materialfickorna och brandväggarna. Vi ville passa på att modernisera och säkra anläggningen nu när vi ändå behövde bygga upp det mesta på nytt. Till exempel blev materialfickorna 6 block höga för att öka brandsäkerheten, berättar Kent. Den nya höjden visade sig vara bra även på andra sätt då stölderna och springet har minskat väsentligt på anläggningen. Det är inte heller längre direkt insyn från återvinningsstationen för privatpersoner vilket ger ett renare och modernare helhetsintryck.

- Det händer mycket i återvinningsbranschen och vi vill ligga i framkant. Det är därför viktigt att det vi bygger nu är flexibelt och anpassningsbart för framtida behov. Det kommer exempelvis behövas nya sorteringsfack allt eftersom vi blir bättre på att sortera fler material. Vi vill gärna fortsätta vårt samarbete med C3C, de gav oss en flexibel lösning precis enligt våra önskemål, avslutar Kent.

Intervju och bild: Frida Birkelöf, YonderfulLäs fler C3C Stories arrow_forward

fler lösningar för ökad säkerhet